HIFU XL 4D hittar du här
Utbildning inom ansiktslyft & body shaping hittar du här


fatcells_behind.jpg

HIFU (Hög Intensivt Fokuserad Ultraljud) är utan kirurgi behandling där man använder sig av säker ultraljudsenergi för att lyfta och strama åt huden på ett naturligt sätt, utan kirurgi och utan konvalescens. 

HIFU - huduppstramning och fettreducering

Behandlingen tar 45 till 90 minuter beroende på område och man ser visst resultat direkt efter behandling. Ansiktslyft/hals går ut på att det bildas nytt kollagen och elastin i huden som lyfter och föryngrar. och man stimulerar ända ner i SMAS till och med. Huden består till 70% av kollagen men redan i 25 års åldern minskar kroppens egen produktion av detta protein och med hjälp av HIFU aktiverar man produktionen. Processen fortsätter upp till 6 månader efter behandlingen och det är först då man kan ta ställning till om en andra behandling behövs. De flesta personer behöver endast en enda behandling för att strama åt huden på ansikte med HIFU, dock beror det på ålder och hudens tillstånd.
HIFU fungerar dessutom utmärkt om du planerar en viktminskning eller har gått ner redan för att strama till huden som oftast blir slapp efter viktnedgång.

Alla hudtyper samt både män och kvinnor kan genomföra behandling med HIFU. Dock ej gravida, epileptiker eller personer med pacemaker.

Med hög precision värmer man vävnaden till cirka 43 grader på exakt det djup man vill påverka, t ex 3 eller 4,5 millimeter för ansiktslyft och ännu djupare när man vill förstöra fettceller.

Uppvärmningen ger biologisk stimulering som åstadkommer huduppstramning, kollagennybildning, uppstramning av djupa bindvävshinnan och minskning av fettlagret beroende på vilket djup man arbetar på.

-Hur fungerar HIFU fettreducering?

HIFU fettreducering utsida lår- resultat direkt efter 

     Före och direkt efter behandlingen

Fokuserat ultraljud går igenom genom samtliga hudlager och direkt till fettcellslagret och orsakar en direkt förstörelse av fettcellerna. De förstörda fettcellerna tas upp av kroppens lymfsystem och transporterar de förstörda fettcellerna ut ur kroppen. Denna process tar ca 8-12 veckor. Fettet från fettcellen omvandlas till triglycerider (en sorts fett som kroppen använder för att lagra energi) och vatten som tas om hand av kroppens blodsystem. Därför är det viktigt dricka mycket vatten gärna med citron i och minska på kolhydratintaget eller kaloriintaget i ca 1-2 veckor efter behandlingen så kroppen kan ta upp det frigjorda fettet som energi och förbruka den genom det normala fettförbrukningssystemet ut ur kroppen.

Eftersom fettcellerna är förstörda och innehållet förbrukas av kroppen kan inte fettet lagras i det behandlade området igen. Men det är viktigt att tänka på att underhålla resultatet.

Både män och kvinnor kan genomgå behandling med HIFU. De bästa kandidaterna är personer som är aktiva och i sin målvikt eller nära sin målvikt med överflöds och envisa fettdepåer. Man ska helst ha ett bmi lägre än 30.

Fettminskningen pågår i flera veckor till efter behandlingen och ett slutresultat kan komma 3-6 månader efter den totala behandlingen men man kan se mätbara resultat redan direkt efter en behandling, man ska väga och måtta på det område man ska behandla (gäller dock ej ansikte).

Man kan behandla 1-2 områden men bäst är ett område i taget och efter 2 veckor välja nytt område så kroppen får tid att förbruka  energin från fettcellerna (gäller ej ansikte som ska vila i 6 månader). 

I stort sett kan man säga att behandlingen är smärtfritt, eftersom HIFU når direkt ner till fettcellerna och inte till huden så känns behandlingen mycket lite eller inte alls. När man däremot arbetar med HIFU hudåtstramning (det kan man också göra på kroppen i samband med fettreducering som ett tillägg) kan behandlingen kännas lite mer intensiv och en varm stickande känsla förekommer då, men de flesta klarar av den.

Mellan varje behandling på kroppen på samma område ska det gå minst 4 veckor. Väljer man nytt område kan göras efter ca 2 veckor efter föregående behandling.

Är det en säker metod?

Ultraljud har använts inom medicinen i över 50 år och HIFU 3-6D PRO är bevisat säker och effektiv i kliniska studier. Ultraljud för huduppstramning har använts i över en halv miljon behandlingar världen över. HIFU Differentia den senaste utvecklingen inom ultraljuds-behandling, samma typ av teknik som Ultherapy.

Vilka områden kan behandlas?

HIFU Differentia liksom Ultherapy används för att lyfta panna och bryn, käklinje och nedre ansikte, under haka samt hals och dekolletage. Man får en naturlig åtstramning av huden.  HIFU Differentia är dessutom godkänd för kroppstightening av t ex armar, ben, kärlekshandtag och mage men även här kan man strama åt hud om man t ex har lös hud på magen.


Hifu på kärlekshandtag, bild tagen innan påbörjad behandling:
Hifu kärlekshandtag innan

Bild direkt efter behandling av kärlekshandtag och man ser tydligt resultat:
Hifu kärlekshandtag efter


OBS!
Vi har sett väldigt bra effekt om man använder EMS Electric Muscle Stimulation efter behandlingen av Fettcellsreducering på kroppen gjord först med HIFU XL 4D och sedan koppla upp EMS för att förbränna Triglyceriderna från fettcellreduceringen.

WhatsApp