RF Microneedling
Microneedling är ett populärt förfarande som säkert och effektivt kan hantera en mängd hudproblem. Nu kombinerar en innovativ procedur microneedling med radiofrekvensenergi, vilket tar hudföryngring till nästa nivå. Det finns ett antal anledningar till att RF-microneedling kommer att vara ditt nya alternativ för full hudföryngring idag.

Traditionell microneedling använder en speciell enhet som skapar mikroskador i huden, vilket stimulerar kroppens egen läkningsprocess. Produktion av kollagen och elastin initieras, vilket effektivt stramar huden och minskar uppkomsten av fina linjer och akneärrbildning. I vissa fall kan microneedling inkludera infusion av serum eller PRP i de skapade hålen, vilket möjliggör djupare penetration av näringsämnen och tillväxtfaktorer för effektivare resultat.

RF-microneedling adderar elementet av radiofrekvensenergi till den traditionella microneedlingsproceduren. RF-energin levereras via små nålar. Förutom fördelarna med mikroskadorna som tillhandahålls av mikronålarna, levererar RF-mikronål även RF-energi djupt in i dermis, vilket ytterligare förbättrar hudens åtdragning och ärrminskning. RF-energin värmer de underliggande skikten, vilket orsakar förträngning och åtdragning av huden, liksom stimulering av kollagen- och elastinproduktion. Eftersom RF-energin levereras så djupt kan den ge snabbare, mer dramatiska resultat.

Vem är det till?
RF-microneedling är lämplig för nästan alla hudtyper och toner. Den passar från 18 år. Förfarandet behandlar följande hudproblem:

Fina linjer och ansiktsrynkor

Ärrbildning från akne och vattkoppor

Mild till måttlig slapphet i huden

Oregelbunden hudstruktur och ton

RF Fractional
Samma behandling med radiofrekvens men utan nålar, utan radiovågorna strömmar ner genom huden. Passar bra på känsliga områden eller om du upplever att du inte vill ha behandling där nålar ingår.

------

De flesta patienter kommer att uppnå bra resultat med 2-3 behandlingssessioner, med tre-fyra veckors mellanrum. Antalet behandlingar beror på hur väl patienten svarar på behandlingen och svårighetsgraden av de hudproblem som ska behandlas. Ärrbildning kräver oftast fler behandlingar beroende på djupet.

Vid mer åldrad hud som behöver ett lyft samt för att behandla fettdepåer under haka, på hals och kinder rekommenderar vi först en HIFU behandling som går mer på djupet och vid därefter följa upp med RF microneedling för att jobba på yttre ålderstecknen.

Fördelar med RF-microneedling och RF Fractional
RF-microneedling kan erbjuda liknande resultat som ablativa laserprocedurer, men med betydligt mindre obehag och stillestånd.

Vår RF microneedling och RF Fractional har dessutom en speciell kylning som kan appliceras både före och efter för högsta komfort. Oftast vill man behandla utan bedövningskräm första gången men om man är känslig är det ok att ta en Alvedon eller annan tablett med Paracetamol. Behandlingen tar vanligtvis 1 timme, beroende på storleken på behandlingsområdet.


Efter behandling
Huden är vanligtvis röd och svullen den första dagen eller två efter behandlingen, men rodnaden är vanligtvis mild och mycket mindre än vad som ofta ses med laserprocedurer. Det finns lite eller inget obehag efter ingreppet och patienterna kan vanligtvis återvända till vanliga aktiviteter inom en dag. Makeup kan appliceras 24 timmar efter proceduren för att maskera eventuell kvarvarande rodnad, använd dock gärna minimalt med make-up och helst mineralbaserat. Huden kan upplevas som torr, man kan flaga lite och man kan få små ytliga skorpor. Detta är en läkningsprocess som är helt normal och efter upp till 2 veckor är din hud normal igen. Det är viktigt med god hygien efter behandlingen, precis som vid traditionell microneedling, så byt gärna örngott, handduk och tvätta dina händer väl samt undvik att ta med dina händer i ansiktet. Vid behandling med RF Fractional har inga kanaler öppnats upp med hjälp av nålar och kräver därför mindre eftervård och ger oftast mindre rodnad och svullnad.

WhatsApp