HIFU XL 4D hittar du här
Utbildning inom ansiktslyft & body shaping hittar du här
HIFU (Hög Intensivt Fokuserad Ultraljud) är utan kirurgi behandling där man använder sig av säker ultraljudsenergi för att lyfta och strama åt huden på ett naturligt sätt, utan kirurgi och utan konvalescens. 

HIFU - huduppstramning och fettreducering

Behandlingen tar 45 till 90 minuter beroende på område och man ser visst resultat direkt efter behandling. Ansiktslyft/hals går ut på att det bildas nytt kollagen och elastin i huden som lyfter och föryngrar. och man stimulerar ända ner i SMAS till och med. Huden består till 70% av kollagen men redan i 25 års åldern minskar kroppens egen produktion av detta protein och med hjälp av HIFU aktiverar man produktionen. Processen fortsätter upp till 6 månader efter behandlingen och det är först då man kan ta ställning till om en andra behandling behövs. De flesta personer behöver endast en enda behandling för att strama åt huden på ansikte med HIFU, dock beror det på ålder och hudens tillstånd.
HIFU fungerar dessutom utmärkt om du planerar en viktminskning eller har gått ner redan för att strama till huden som oftast blir slapp efter viktnedgång.

Alla hudtyper samt både män och kvinnor kan genomföra behandling med HIFU. Dock ej gravida, epileptiker eller personer med pacemaker.

Med hög precision värmer man vävnaden till cirka 43 grader på exakt det djup man vill påverka, t ex 3 eller 4,5 millimeter för ansiktslyft och ännu djupare när man vill förstöra fettceller.

Uppvärmningen ger biologisk stimulering som åstadkommer huduppstramning, kollagennybildning, uppstramning av djupa bindvävshinnan och minskning av fettlagret beroende på vilket djup man arbetar på.

-Hur fungerar HIFU fettreducering?

Fokuserat ultraljud går igenom genom samtliga hudlager och direkt till fettcellslagret och orsakar en direkt förstörelse av fettcellerna. De förstörda fettcellerna tas upp av kroppens lymfsystem och transporterar de förstörda fettcellerna ut ur kroppen. Denna process tar ca 8-12 veckor. Fettet från fettcellen omvandlas till triglycerider (en sorts fett som kroppen använder för att lagra energi) och vatten som tas om hand av kroppens blodsystem. Därför är det viktigt dricka mycket vatten gärna med citron i och minska på kolhydratintaget eller kaloriintaget i ca 1-2 veckor efter behandlingen så kroppen kan ta upp det frigjorda fettet som energi och förbruka den genom det normala fettförbrukningssystemet ut ur kroppen.

Eftersom fettcellerna är förstörda och innehållet förbrukas av kroppen kan inte fettet lagras i det behandlade området igen. Men det är viktigt att tänka på att underhålla resultatet.

Man kan behandla ansiktet 1 gång per 6 månader. 

I stort sett kan man säga att behandlingen är smärtfritt, eftersom HIFU når direkt ner till fettcellerna och inte till huden så känns behandlingen mycket lite eller inte alls. När man däremot arbetar med HIFU hudåtstramning (det kan man också göra på kroppen i samband med fettreducering som ett tillägg) kan behandlingen kännas lite mer intensiv och en varm stickande känsla förekommer då, men de flesta klarar av den.

Är det en säker metod?

Ultraljud har använts inom medicinen i över 50 år och HIFU 3D PRO är bevisat säker och effektiv i kliniska studier. Ultraljud för huduppstramning har använts i över en halv miljon behandlingar världen över. HIFU XL 4D den senaste utvecklingen inom ultraljuds-behandling, samma typ av teknik som Ultherapy.

Vilka områden kan behandlas?

HIFU Differentia liksom Ultherapy används för att lyfta panna och bryn, käklinje och nedre ansikte, under haka samt hals och dekolletage. Man får en naturlig åtstramning av huden.  HIFU Differentia är dessutom godkänd för kroppstightening av t ex armar, ben, kärlekshandtag och mage men även här kan man strama åt hud om man t ex har lös hud på magen.Före behandling och 6 dagar efter behandlat område som är runt nedre delen under ögon (övre kindbenet)


Före behandling  -  Direkt efter behandling
HIFU Differentia metoden påskyndar collagen produktionen, fibroblast stärks och elastin produceras i Dermis (underhuden), som med tiden får en uppstramande effekt på huden (i minst 6 månader). se enligt bildexempel nedan där man direkt efter behandlingen ser att fettceller under haka, hals, kinder har reducerats omgående, även reducering av fina linjer! Sedan ser man även på 2 månadsbilden att fina linjer tagits bort samt kråksparkar mer eller mindre eliminerats, hak parti har fått en linje, mer fettceller har tagits bort. Huden har en helt annan färg och jämnhet, nu är det så att det är 4 månader kvar av mer hud åtstramning att se fram emot...
       

2 månader efter behandlingen

hifu-2månader-31_1.PNG 


Före och direkt efter sin behandling

HIFU ansikte före och direkt efter. Hals, haka, kinder och mun har det redan skett en stor förbättring på!

hifu_nerina_1v.jpeghifu_nerina_haka.jpeg

WhatsApp